KEVIN TRIGUERO

Reebok Crossfit Barcelona

P7860014 P7860015 P7850996 P7860009 P7850928 P7850974

Dubbla träningspass på Reebok Crossfit. Tro det eller ej ligger boxen precis nedanför mig och det är faktiskt första gången jag besöker det. Dels för att jag inte alls vill ge mig in i crossfit världen på det sättet och det andra för jag anser att dem tar ett överpris. Månadskostnaden på denna box ligger runt 130 euro i månaden och det tycker jag är alldeles för mycket. Jag hade förstått om det fanns ett större värde men helt ärligt så betalar man endast för hypen runt omkring sporten.

Jag var där först på förmiddagen med Sabrin under det som kallas ”open box” vilket innebär tid för egen träning. Jag lyckades förhandla till mig en veckas provträning gentemot att jag gav det en ärlig chans. Det passet vi körde var riktigt bra och jag uppskattar väldigt mycket ytan och de enkla redskapen som finns. Efter dynamisk stretch och en bra uppvärmning körde vi två stycken cirklar:

3 SET
5 burpees
15 wall ball 
Bar den andra på axeln ca 20 meter
5 burpees
15 boxjumps
200 st hopp med hopprep

3 SET
Muscle-ups/Chins Max antal
Assault airbike max  i 50sek
Situps 20st
Handstående mot vägg 30sek

Senare på kvällen var jag där igen men den här gången skulle jag delta på deras WOD. Jag visste faktiskt inte vad jag hade att vänta mig men antog någonstans att det skulle vara hög träningsnivå. Vi började med att gå igenom fyra olika lyfttekniker vilket jag tyckte var väldigt bra. Han som coachade var duktig och förklara pedagogisk de olika stegen i lyften. Sedan förklarade han passet vilket jag tydligen missuppfattade längden på. Passet bestod av:

3 SET
12 Power Clean (frivändningar)
800 meter löpning

Detta tog mig ca 14 min att genomföra och visst var det lite jobbigt men långt ifrån det jag hade förväntat mig. Ska jag vara helt ärlig trodde jag att vi skulle göra detta totalt 3*3Set så jag var lite förvånad när folk började plocka ihop. Jag förstår dock att det är svårt att sätta nivån på en blandad grupp men lite väl klent för min egen smak. Jag måste säga att jag inte blev övertygad och jag tycker inte det är värt den höga månadskostnaden.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!