Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Tips på grym Indisk restaurang i Barcelona

P7850764P7850776P7850768P7850771P7850777

Jag åt här om dagen på en riktig mysig och god indisk restaurang som jag gärna vill tipsa om. Indiskt mat är något jag inte äter allt för ofta numera men som jag verkligen kan uppskatta. Jag gillar smakerna och framförallt älskar jag Nan-brödet. Jag beställde en så kallad Mediterranian-mix vilket var en blandning olika kött och kyckling tillagad med indiskt touch. Allting smakade verkligen super och stämningen på restauranger var på topp. Restaurangen heter Mayura och ligger centralt i stan men inte inom det området där de flest turister rör sig.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
 • NAMASTE (hej på Hindi….)
  Viss typ av indisk mat kan vara väldigt gott ibland.
  Åt supergott då och då på indiska restauranger när jag bodde i Dubai.

  För att inte tala om hur vacker inredningen kan vara på upscales indian restaurants.

  Gick även på bio när jag bodde i Abu Dhabi och kollade bl.a. indiska Bollywood moovies, hehe..
  För det mesta var det liknande tema på dessa filmer. Vilket funkade även om de pratade hindi och hade subtitles på arabiska.
  Snygga tjejen med superförmögna föräldrar som blev kär i en fattig men cool och trevlig kille som föräldrarna ju inte
  accpeterade. Tills dess att tjejen råkade ut för något megastort trubbel och killen räddade henne från någon kidnappning, olycka eller annat disaster. Då ändrade sig föräldrarna och paret fick gifta sig.
  Megabröllop, uberlyxigt, bröllopsresa till Schweiz och danstrupper i färggranna indiska dräkter som dansade Bollywood danser bland Schweiz alper.
  Nu har man börjat modernisera dessa filmteman, och även låta skådisarna resa till andra platser/länder än Schweiz.

  Fattiga indier kan varken ha lyxiga dyra kläder, inga lyxiga bilar och tjusiga villor, inte resa utomlands, därför gillar speciellt fattigare indier att se denna typ av filmer, drömma sig bort för en stund, till en annan värld…..Så har jag åtminstone hört.

  Får man mervärde eller behållning av att se en indisk film, nada skulle jag vilja säga.
  Musiken, danserna, vyerna, färgerna, dräkterna är nog det enda som ger någon lite behållning.
  Innehållet i övrigt och storyn – nada.

  Har inte varit i Indien, längtar faktiskt inte heller dit. Alltför mycket kaos på ett sätt som gör en del av reseupplevelserna negativa. Snackade nyligen med en kille som varit ensam på resa i Indien. Han berättade om några totally mardrömsupplevelser och problem.
  ”Alla” tycks tror att västerlänningar är superrika och gör vad dom kan för att försöka luras, fixa upp priserna, få turisten att köpa varor och tjänster, hotellbokningar etc. från någon de har avtalat med, som sedan ger dem provision. Killen tvingades fly i panik från ett enkelt hotell vid 6 tiden en morgon, men dom hade låst ytterdörren och ville inte släppa ut honom, påstod att han inte hade betalt notan, vilket han hade. OMG vilken story och stort trubbel denna stackars kille råkade ut för. Detta utspelade sig i Delhi. Och killen verkar vara heljuste, intelligent, fullständigt normal.

  Alltså, Indien är inget för mig. No way. Skulle möööjligen kunna tänka mig att åka till Kerala i sydvästra Indien.
  Många där har arbetat eller arbetar ännu i Mellanöstern, man har bättre levnadsstandard, 100% är läs/skrivkunniga.
  Kanske då att de är något mer civiliserade?
  Goa, möjligen ok för killar att besöka.
  Tjejer bör nog vara försiktiga på de flesta ställen i Indien.

  Pakistan, Bangladesh, Jemen, Afghanistan är länder som jag som absolut inte skulle resa till.

  Sydamerika, vackert. Men väldigt mycket kriminalitet (personrån) och ibland kan dom skjuta eller döda en person i samband med personrån. Inte alls ovanligt. Dessutom kan dom plantera droger i någons bagage, och sedan kan man råka superilla ut och hamna i fängelse o. dyl. fastän man egentligen är helt oskyldig.

  Cuba åker jag gärna tillbaka till, Kände mig trygg där. Världens snällaste människor. Bästa platsen!!!

  Costa Rica skulle jag möjligen tycka är ok att besöka. Mexico om man håller sig på en turistort (dock ej Acapulco)´.
  Övriga länder i Sydamerika, tycker jag man besöker bäst med kryssningsbåt eller kanske med en turistgrupp/rundresa, då är man ju mera skyddad. Fast man ser ju inte lika mycket med en båt eller med en grupp.

  Abrazos

  Mia 2016-07-09 12:36:34
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!