KEVIN TRIGUERO

Snabbkurs i handstående

kevin metromode

Ett utav mina senaste utvecklingsfokus har varit att jag vill förbättra min kroppskontroll och där ingår handstående. Jag har tränat dagligen i ett par månader och förbättrats otroligt mycket. Jag känner mig ganska stabil i min handstående men fortfarande finns det mycket utrymme för förbättring. Igår fick vi en intensiv kurs i handstående utav cirkusartisten Maria som bor här i Barcelona. Hon brukar ordna gruppevent med jämna mellanrum men vi bokade henne privat och för att få mer uppmärksamhet och feedback på vår egna utveckling.

Maria var imponerad över hur väl vi kunde ta till oss utav hennes instruktioner och tyckte att vi hade kommit rätt så långt i våran handstående. Däremot finns det fortfarande grundläggande saker att jobba på. När man lärt sig något på ett visst sätt och måste göra vissa förändringar för att hitta till rätt position så kan det ibland bli svårare än att lära sig rätt från början. Handstående handlar om att hitta den perfekta linjen och lära sig hålla kroppen i den positionen. Det är inte enkelt och man får verkligen anstränga sig otroligt mycket för att hålla linjen men när man väl får till den blir det så himla enkelt att balansera.

Ett utav de bästa tipsen jag tar med och som jag tror många utav oss gör, precis som jag gjort för att lära mig, är att inte använda väggen som säkerhet. Jag vet att det känns lite vågat men väggen inger en falskt trygghet och lär oss att hålla kroppen på ett sätt som är onaturligt för det perfekta handstående. Om man vill använda vägg för att stärka axlar och som säkerhet då ska göra det med magen vänd mot väggen. På det visset håller man rätt position med kroppen samtidigt som den finns där som stöd.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!