KEVIN TRIGUERO

”Gick ner 40 kilo på två veckor” – Sant eller Falskt?

Kevin Triguero

Något jag vill tackla idag är huruvida kroppsförändringar som marknadsförs i olika medier är sann eller bara uppblåst falsk marknadsföring. För visst ser vi dagligen i olika medier drastiska kroppsförändringar som andra lyckats åstadkomma genom en ny diet eller genom en ny effektiv träningsform som ingen hört om eller sett tidigare? Och visst hinner man tänka att man vill göra detsamma?

Jag vill inte sticka under stolen med att det är inspirerande att se dessa förändring och det kanske till och med väcker en vilja inom oss att göra en liknande resa. Och det är också viktigt att förstå att alla kan genomgå en väsentlig fysisk förändring om man bara bestämmer sig för det. Men det handlar inte om att motiveras av det som presenteras för oss då det vi oftast får bevittna är vältränade kroppar som uppnåtts genom drastiska förändringar under kort tid och vilket är fullständigt osunt, oftast inte hela sanningen och för det mesta en orealistisk målsättning.

Jag som tränat hela mitt liv, arbetar med träning och engagerar mycket av min tid och kraft på träning vet för faktum att det många gånger är det orealistiska förändringar som marknadsförs på tv, tidningar och sociala medier. Jag vet det för att jag dagligen hjälper människor att förändra sin livsstil, sina kostvanor och sin fysik och jag vet också vad som krävs och vad som är rimligt att uppnå utifrån de förutsättningar man har. Jag känner att det är orättvist och taskigt att framföra träning och hälsa på det viset för det smutsar alla fina värderingar som följer med en sund och hälsosam livsstil.

Att bedriva den här typen av marknadsföring är i mina ögon brist på moral. Om man kommit så långt så att man tar till med sådana metoder så handlar det endast om pengar och ingenting annat. Istället för hjälpa så stjälper man andra på det vackra som träning och en sund livsstil innebär.

Jag vill endast belysa vikten om att sätta upp realistiska, genomförbara mål som blir långsiktiga. I slutändan är det ingen som finner motivation i att ständigt misslyckas. Var ärliga mot er själva och med er coach och sätt själv/tillsammans upp mål som du kommer uppnå och som kommer motivera dig att sätta upp nya mål framöver.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej Kevin.
  Vet en tjej som bor i Irland och som ville gå ”den lätta vägen” och köpte lite grejer från ett företag. Saker som skulle hjälpa henne att gå ner i vikt på bara några veckor. Något pulver som man dricker eller blandar med mat. Hon gick ner i vikten, det är sant, men detta pga. att skiten gjorde att hon inte kände hunger längre.Och då slutade hon äta. Hela hennes ”resa” mot ”finare kropp” slutade med djupt depression som hon inte ens tills idag har återhämtat sej av. Och det var förra året  Det är precis som du säger, det finns ingen moral hos dem där idioter . Det är bara pengar som räknas. Dem lever på andra människor hope. Tråkig…
  Bra att det finns sådana som du och dina vänner som brinner till att hjälpa på riktig , visar det rätta vägen och som är riktiga förebilder. Även för mig som inte särskild mycket är insatt i träningens värld. Ha en trevlig helg! // P.
  Försåt med det, Ni ändrar världen till det bättre!
  Ha en bra helg!

  Pawel 2016-09-24 09:38:36 https://www.facebook.com/PawelMacieszonek/
  Svara
  • Svar på Pawels kommentar.

   Tjena Pawel !

   Jättetråkigt att höra om den tjejen du berättar om. Det är tragiskt och väldigt synd. Istället för att hennes resa skulle få henne att må bättre blev det en negativ hets där det som står på vågen är viktigast. Hon är med allra största säkerhet inte ensam om det och tyvärr uppmuntras sådant beteende av okunniga människor som får skriva och uttala sig fritt i olika media.

   Tack för förtroendet!

   Ha en kano helg!

   kevin 2016-09-30 22:35:50
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!