KEVIN TRIGUERO

Varför tappar jag inte i vikt?

Kevin Freddy 2

Jag har en klient som oroar sig över att det på senare tid blivit allt svårare att tappa vikt i jämförelse med i ett tidigare skede då vi satte igång och träna och detta får den här personen att förlora motivation och engagemanget.

Jag känner att det är viktigt att dela med mig av hur jag tänker och känner kring detta.

Till er som känner eller någon gång känt samma stämningsnedgång som min klient av en liknande anledning vill jag först säga att det finns ingen anledning att känna sig besviken eller nere för faktum är att du redan åstadkommit väldigt mycket och det är svinbra! Framförallt för att du redan har tagit ett viktigt steg i rätt riktning, åstadkommit en positiv förändring för din hälsa och allt du gjort fram till idag bär med sig massa positivt för din kommande utveckling. Så det första jag vill lämna dig med är att du måste ha lite TÅLAMOD!

När man gått ned i vikt, i många fall tappat en hel del kilon, så är det fullt normalt att det blir allt svårare för kroppen att göra sig av med överflödiga energidepåer. Att tro att man ska tappa i vikt i samma takt rakt igenom en viktminskning är inte logisk för det skulle i sådana fall innebära att vi skulle förtvina förbannat snabbt om vi inte fick i oss den energimängd vi behövde. Dvs, för varje kilo vi tappar och desto närmare vi är vår idealvikt så blir det allt svårare för kroppen att göra sig av med sina energidepåer.

Istället för att deppa så tänk efter hur lång tid du verkligen gått utan att tappa ytterligare i vikt. Om det handlar om ett par veckor så behöver du inte oroa dig för vi träffar alla platåer som vi måste överkomma innan vår resa kan fortsätta. Däremot om det gått mer än ett par veckor och du upplever att det fortafarande inte händer något, ja, då kanske du bör prata med någon kunnig person i din omgivning för att se över dina kost- och träningsvanor och förmodligen behövs det enbart små korrigeringar för att din resa ska kunna ta fart på nytt.

Kom ihåg TÅLAMOD är ovärderlig för om du förlorar den och förlorar motivationen så blir det enda som kommer hända att du tar steg tillbaka och slutar där resan en gång började.

Håll blicken högt och kör hårt ! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!