KEVIN TRIGUERO

Läsarfråga: Hur ska jag träna för att få mer muskler?

kevin metromode

@Mia
Hur går det med Catalan?

Hahah bra fråga! Jag skulle nog säga att det går väldigt dåligt med den saken.

Har du lärt något av det, förstår du något?

Jag har verkligen inte gjort någon större ansträngning för att lära mig då spanskan är lika vanligt förekommande. Det har varit ett tillfäll sedan jag flyttade hit där jag känt att det hade varit bra om jag kunnat kommunicera på katalanska men det gick bra ändå.

Tycker du att Catalan verkar svårt eller ej?

Jag skulle vilja jämföra det med svenska och danska. Jag känner att jag kan snappa upp samtalsämnet genom vissa ord men knappast att jag förstår detaljerna som gör ett samtal livfull. Det är nog inte så svårt att lära sig om man kan spanska/franska/portugisiska sen tidigare då Katalanska är en mix av alla dessa språk. Det hade förmodligen underlättat om jag tittat på TV eller lyssnat på lokal radio men jag har ingen tv hemma och jag föredrar att lyssna på nyheter hemifrån.

Vet du om skolorna har Catalan som ett språk man pluggar? Men antar att skolböckerna och den normala undervisning i allmänna skolor är på spanska, och ej på Catalan?

Från vad jag förstår så sker all grundundervisning på Katalanska i skolorna. Spanska är deras andra språk här Katalonien. Jag har träffat ungdomar och jämngamla som har svårt att kommunicera på spanska och det känns lite skrämmande.

Hur är det med kunskaperna i engelska på affärer och restauranger och bland befolkningen i övrigt i BCN?

Generellt sätt skulle jag säga att katalaner/spanjorer har väldigt dålig engelska. Det beror väldigt mycket på att det är deras 3:e språk och språket brukas inte någonstans. Dem drar sig för att prata engelska med turister och inom statliga förvaltningen kan man glömma tanken om att man träffar någon som talar engelska. I Barcelona lever dock en väldigt stor grupp internationella människor som talar god engelska och som är drivna och etablerat sina affärsverksamheter. Dessa stöter man på väldigt ofta och med dem kan man kommunicera genom engelska med utan problem.

Kan den yngre generationen engelska, eller är det fortfarande franska som dominerar som första utländska språk för alla generationer?

Utan att veta allt för mycket om skolsystemet så verkar det inte gå åt rätt håll. Politiskt så kämpar de mer än någonsin för ett självständigt Katalonien och alla krafter drar åt en mer splittrad nation. Ett kaotiskt parlamentariskt styre gör inte heller saken bättre, inget parti verkar enas om vem som styr landet och korruptionsskandaler avlöser varandra.

@Maria
Jag undrar hur det var att leva med Ellinor som inte levde den träningslivsstilen som du lever och skillnaden att idag vara med Lina som verkar andas somna träningsglädje som du?

Intressant att du ställer den frågan.

Min vardag kring Lina känns oerhört oansträngd, lättsam och motiverande. Jag skulle beskriva det som att våra kugghjul synkar väldigt bra och det vi behöver jobba på är att hålla dem smorda så att de kan rulla vidare. Vi värderar mycket på samma sätt och vi delar en vision om hur vi önskar att framtiden ska se ut. Med Lina känner jag inte att behöver kompromissa bort saker som jag tycker är viktiga för hon tycker att dem är minst lika viktiga själv. Jag känner att hon ger mig den stöd jag behöver och hon motiverar mig genom att själv vara så driven och passionerad över sina intressen.

@Erik
Hur ska jag träna för att få mer muskler?

Miljonfrågan! En tydlig vision, tydlig träningsplan, bra kostupplägg, mycket engagemang, hårt pannben och stort tålamod. Jag tycker detta sammanfattar vad som krävs för att nå sina träningsmål.

Jag kan tipsa dig om att läsa mer om Hypertrofi träning för få mer kunskap om hur du ska lägga upp din träning för att uppnå maximal muskeltillväxt. Du kan också följa mina träningspass på FITNER och anpassa dessa efter dina förutsättningar. Genom att följa mina träningspass kommer du få med dig idéer på olika träningsupplägg och övningar som funkar för olika tillfällen. Mitt tips är att du samlar på dig så mycket kunskap och erfarenhet du kan så att du på egen hand kan bestämma vad som funkar bäst för dig.

@Pawel
Vad ska du/ni göra på Jul och nyårsafton?

Det är bara veckor kvar nu vilket känns helt sjukt. Jag kommer vara hemma i Stockholm över jul och närmare bestämt vart och hur julen kommer spenderas vet jag inte. För mig handlar julen om att vara hemma med familjen och ha kvalitetstid. Jag drar mig för all ”julhets” och alla ”måsten” som är förknippade med julen. Jag önskar mig bara god mat och gott sällskap i år.

Nyårsafton verkar bli i Barcelona. Jag har mina närmsta vänner här och det är med dem jag vill tillbringa nyårsafton med så känns ganska givet.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
 • Hola Kevin,

  Tack för intressanta svar på Q&A.
  Kul höra om Catalán.
  Visste ju att det talas i BCN, men för övrigt har jag inte letat upp info om dess urprung eller hur utbrett det är.

  Undrar även om Catalán och Mallorquín är lika, kan de förstå varandra?
  Eller är det som 2 helt olika språk?
  Svara om du vet något om detta, annars skippa att svara.
  Kan nog hitta info på Google om jag söker.

  Gillar inte att det blivit höst och snart vinter, Mörkare, kallare…. fy sjutton.
  Så här års skulle jag allra helst vilja jag gå i ide, om jag inte har möjlighet att resa bort över hela vintern, vilket jag inte har f.n.

  Konstaterar än en gång att Sverige är helt fel plats att bo på.
  Såå skönt att bo i länder med sommar året om (som i Asien och Karibien), eller i varje fall, sol, ljus och någorlunda milda vintrar som det var när jag bodde
  i Grekland och som det ju är i Spanien.

  För att inte tala om hur mycket jag saknar den avslappnade livsstilen man har i sydligare länder.
  Affärerna, marknader, serveringarna. Gammaldags kiosker som säljer tidningar och annat.
  Ljud, sorl och musik från affärer och serveringar.
  Dofter från serveringar, bagerier, kafferosterier, rostade kastanjer på hösten mm.
  I Sverige är allting så sterilt och inplastat.
  Här känner jag inga dofter när jag vandrar runt på gatorna, inget huzzle och buzzle, allt är så organiserat här – och så tyst och lugnt.
  Här är det ingen som hojtar och ropar, inga bilar som tutar.

  Saknar gatulivet vardag som söndag. Den lättsamma stämningen, chit chattet med locals som man blir tjänis med i grannskapet där man bor och där
  man är kund och med andra man lärt känna.

  Jag är glad och tacksam att jag fått upp ögonen för andra livsstilar, andra miljöer.
  Mitt stora problem är att det räcker inte, jag fick aldrig nog, jag blev aldrig trött på livet out there.

  JAG LÄNGTADE A L D R I G TILL SVERIGE,
  LÄNGTADE ALDRIG EFTER ATT BOSÄTTA MIG I SVERIGE IGEN.

  ÄR DET KONSTIGT ATT JAG LÄNGTAR BORT, INTE BARA IBLAND (som en sångtext lyder) UTAN JAG LÄNGTAR BORT
  HELA TIDEN, 24/7/365/366.

  HEMMA – ÄR FÖR MIG BORTA
  OUT THERE, SOMEWHERE…….

  When timing is right, drar jag igen.
  har en del att styra upp här först innan jag kan åka igen.
  Längtar!

  Mia 2016-10-29 21:01:08
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!