KEVIN TRIGUERO

Vad kan man förvänta sig av livet i Barcelona?

kevin bloggare metromode

Jag hann inte svara på alla frågor i lördags så detta blir helt enkelt en förlängning av mina svar till er. Tack igen för ert engagemang, det betyder otroligt mycket! <3

@Mia

FRÅGOR ANG. LIFE IN BCN

Nu har du ju bott i Barcelona rätt så länge.
Nytt land, ny stad, kultur, klimat, livsstil…….

Efter att själv ha bott utomlands i flera år i olika länder (och fortsätta att längta utomlands igen hela tiden…)
undrar jag hur du upplever ditt liv i BCN.

1/ Blev det som du hade tänkt dig betr. boendet, livet i BCN, acklimatisering, aktivieter, nya kompisar. försörjning osv?
Vad blev inte som du hade tänkt dig om det är så, och vad blev bättre än väntat om något?

Jag har bott i Barcelona i snart ett år och tre månader och jag trivs jättebra. Det är en fantastisk stad med brett utbud av nöje, kultur, friluftsliv, människor, etc. Jag hade en bra uppfattning om Barcelona som nöjesstad men inte alls gällande hur det skulle vara att leva och utvecklas. Än idag tycker jag att Barcelona är en fantastisk stad för den som vill leva i ett fördomsfritt, relativt ostrukturerad och livlig omgivning. Det finns alltid något att göra och man blir sällan uttråkat av att vara här. Vädret har såklart väldigt stor inverkan på hur man känner sig dagligen och trots att det blir kyligare under vinterhalvåret så skiner solen nio dagar av tio.

Utmaningarna jag stöter på är mest förknippad med personlig utveckling och ambitioner. Man märker ganska snabbt vilka företag som utvecklas här och varför och det får mig att ifrågasätta strukturer, processer och politisk agenda. Det är knepigt att komma igång och det handlar om allt från mycket pappersarbete, jurister, processer som går trögt, kostnader, språk, etc. Det känns som systemet är byggt för att hindra personer från att sätta igång men, om och när, man väl kommit igång så är det fritt fram och då verkar det finnas brett spelutrymme. Att vara arbetstagare i Barcelona är långt ifrån samma förutsättningar i Sverige. Lönerna är bara en bråkdel av de svenska och rättigheter som anställd är inte dem samma. Här finns stora möjligheter för dem som gillar nöjesbranschen, turism, event- & konferens och support/sälj av olika slag.

2/ Fördelar och nackdelar med att bo i BCN

Fördelarna som jag ser är möjligheten att leva i en otroligt händelserik och rolig stad med fantastisk väder mestadels av året. Att man kan göra lite som man själv vill och inte behöver känna en yttre press över livet och vad som är ”rätt och fel”. Det ligger väldigt bra till geografiskt sätt och inom en timmes flygväg i alla väderstreck hittar man precis allt man önska, vare sig det är strand, snö, surf, storstad, lyx, berg, etc.

Nackdelen är en kass ekonomi och brist på struktur.

3/ Trivs du lika bra som du gjorde från början, eller ännu bättre, or not?

Jag har trivts helt fantastisk från dag ett och det gör jag än idag.

4/ Känner du att du skulle kunna stanna i BCN forever? Skulle du vilja/kunna tänka dig att flytta tillbaka till Sverige och bo i SE forever?

På tal om det så får jag berätta att jag återvänder till Stockholm någon gång i december. Anledningen till flytten är framförallt för att jag vill bygga en framtid med Lina och vi har kommit fram till att det blir är bättre om jag flyttar hem istället för att hon ska flytta hit. Det finns mycket jag tar med mig från min tid i Barcelona som jag vill fortsätta jobba vidare på i Stockholm och jag har stora mål i sikte. Det känns bara positivt att ta det steget just nu och jag ser verkligen fram emot 2017.

6/ Hör du och märker du mycket av kriminalitet i BCN, något man läser eller snackar om?

Nej verkligen inte. Man hör om folk som råkar ut för ficktjuvar men inte mer. Jag känner mig väldigt trygg där jag rör mig och upplever att det alltid finns poliser omkring. Man ska såklart tänka sig för vart man går och under vilken tid på dygnet man befinner sig på olika ställen. Om man blir för berusad och är på fel plats så är sannolikheten att man blir av med mobil och pengar ganska stor.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hola Kevin,
  Tack så jättemycket för att du tog dig tid att svara på alla mina BCN frågor.
  Som tidigare expat, tycker jag det är intressant att höra hur andra expats upplever att deras liv funkar på olika platser
  runtom i världen.

  Härligt för både dig och Lina att du ni snart kan börja ett gemensamt liv.
  Vill man vara tillsammans, är det ju trots allt smidigare om man kan bo i samma land/ort.

  Helt säkert kommer du att hitta något du trivs med att satsa på jobbmässigt.
  Och kanske ha modellandet vid sidan av?

  Ni verkar passa suveränt bra tillsammans, och tror att ni kommer att få det riktigt bra.

  LYCKA TILL

  Mia 2016-11-10 14:19:08
  Svara
  • Svar på Mias kommentar.

   Självklart, du kan alltid räkna med mig! =) Ja det känns jättebra att vi ska få spendera mer tid ihop. Och vad gäller något att sysselsätta mig med så har jag många fina projekt att jobba vidare på. Jag känner att allt kommer bli bra och oftast blir det som om man har rätt inställning.

   Kram o ha en fin fredag!

   kevin 2016-11-11 09:21:42
   Svara
 • Fint att du flyttar hem för hennes (och er, såklart) skull. <3 Har själv alltid varit den som fått anpassa mig och anstränga mig mest i distansförhållanden och har därför ledsnat efter ett tag. Därför fint att se att ni båda anstränger er för att få det att funka. Och fint att läsa om längtan ur en mans perspektiv, många män är rätt usla på att uttrycka känslor – ffa offentligt. Heja! Du kanske t.o.m. inspirerar någon att göra likadant. 🙂 Kram

  Linda 2016-11-08 09:14:45
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Hej Linda! Tack ! Ja det är tufft med distansförhållande och någon måste känna sig beredd att göra en förändring. I min relation med Lina så känner jag mest flexibel och flytten blir därav mest naturlig. Det är tufft att släppa taget om allt och kasta sig in i en ny vardag så jag känner att jag kan relatera till hur du känt när du behövt göra detsamma. Å andra sidan måste man följa sitt hjärta och resten löser sig alltid. =)

   Kram

   kevin 2016-11-08 12:06:37
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!