KEVIN TRIGUERO

JAG SVARAR PÅ DINA FRÅGOR DEL 1

kevin träning & hälsa

@Amanda
Har du några fritidsintressen utöver träningen? Vad skulle du spendera din tid på om du av någon orsak fick en längre tids träningsförbud?

Svar: Hej Amanda! Mitt andra stora intresse är att stå framför kameran och väldigt ofta när jag inte är på gymet med klienter eller tränar själv så är jag ute på stan med någon fotograf och tar snygga bilder. Jag lagar en hel del mat också även fast det inte en stor passion men jag gillar att känna att maten tillagats med rätt råvaror och det ger mig utrymme att vara lite kreativ i köket.

Jag vill erkänna att jag har svårt att föreställa mig en sån situation då jag tror mycket på att rätt form av träning alltid är bra oavsett vilken utmaning man står inför. Om jag trots allt inte skulle kunna träna fullt ut så är jag övertygad om att jag skulle känna mig nere. Träning är en så pass viktig del i mitt liv och jag behöver det för att må bra. Jag klarar mig några dagar utan att träna men sen börjar jag känna oro inombords som måste komma ut och det får jag utlopp för genom träning. Jag är övertygad om att jag skulle hitta andra sätt att tillfredställa mitt träningsbehov även fast jag inte skulle tycka att det var lika roligt för stunden.

@Emma
Undrar om du och Ellinor har någon kontakt i nuläget? Har ni träffats något när du varit hemma i Stockholm, typ på event osv.. Har det varit awkward eller konstigt att träffa henne isåfall? Eller hur känns det? Kommer känslor upp igen?

SVAR: Jag och Ellinor pratar väldigt sällan. Det vi hörs om är framförallt rörande Frankie. Ja, vi har setts ett par gånger och det har känts lite olika från gång till gång, vissa gånger drar vi sams och andra inte. Det känns trist att vi inte alltid drar jämt och våra olikheter märks mer tydligt numera.

@Victor
En liten fråga bara (som eskalerade till flera, haha) Hur ser du på fett? Hur många gram per kroppsvikt tycker du är optimalt? Äter för nuvarande lite under 1gram/kroppsvikt, och det känns lite för lite(?) Jag tycker mig ändå se att ganska stor andel av ditt energiintag kommer från fett (bra fetter). Hur många energiprocent av ditt totala intag kommer från fett? Har du testat en kosthållning med högt intag av kolh nångång, isf vilken skillnad upplevde du mot en kost med lägre mängd kolh och mer fett? Många atleter kör ju ofta en kosthållning med låg andel fett och kör istället högt på kolhydrater. Vad tycker du om det? Personligen tycker jag att det är så trist att käka fett, då det är så energigivande vilket resulterar i sån liten mängd mat, haha, matfreak som jag är..

SVAR: Tjena Victor! Märker att du funderat mycket över detta vilket är helt rätt. Det viktigaste är att läsa på och prata med andra för att därefter pröva vad som funkar för en själv. Jag är den som föredrar fett före kolhydrater och anledningen till det är för att min fysik och hälsa verkar fungera bättre med det som grund. Jag får i mig omkring 1 gram / kilo kroppsvikt, dvs ca 80 gram fett dagligen och periodvis när jag vill hårdna till så blir det lägre ju närmare målet jag befinner mig.

Jag har ändrat om min kost många gånger för att se vad som händer när jag äter mer kolhydrater och mindre fett och det jag framförallt märker väldigt snabbt är att jag lägger på mig mycket storlek. Jag skulle nödvändigtvis inte säga att det är fett utan muskelmassa. ”Tråkigt för dig” tänker många men det har faktiskt varit något jag fått kämpat med under hela min utvecklingsperiod. Mitt mål är inte att bli stor utan att uppnå symmetri och få skarpare linjer på kroppen. Med det träning- och kostupplägget som jag haft att jag lyckats både lägga på mig muskelmassa och komma allt närmare min målsättning på samma gång.

Om man äter fett- eller kolhydratsbaserat beror såklart på två saker, dels hur ens egen kropp fungerar och det andra vilken målsättning man har. Du nämner elitatleter och vad dem normalt sätt förhåller sig till. Jag skulle vilja påstå att den finns en stor andel atleter som inte har en aning om vad dem stoppar i sig och varför. Jag är övertygad om att dem har förbättrat sina resultat avsevärt om dem hade lagt ner mer tid på sin kosthållning. För det andra som finns det många som säkert har stenkoll på kosten och vilka äter kolhydratsbaserat eftersom det är vad dem behöver för att klara av den höga träningsdosen och för att prestera på topp inom den tidsintervall som deras idrott kräver.

Jag förstår vad du menar med att det många gånger känns knappt på tallriken då fett vanligtvis inte tar upp lika mycket plats som kolhydrater för att uppfylla samma energimängd men jag känner att det sitter mer i dina vanor och de vanor som samhället präglat oss med under vår uppväxt än att det faktiskt är ett problem. Rätt eller fel?  

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!