KEVIN TRIGUERO

JAG SVARAR PÅ DINA FRÅGOR DEL 4

Kevin Radical Sports Swiss

@Alex
Ser ibland personer när de tränar att de inte gå hela vägen ner eller upp i träningsmomenten. Tex militärpress och hantellpress för bröst och axlar så stannar man vid axelhöjd. Jag har alltid undrat varför, är det för att man inte vill beröra triceps?

Du förespråkar mycket för att få kontakt med muskelgruppen som man tränar och inte lägga fokus på tung vikt. Men är det inte med tyngre vikter som man ökar i muskelmassa? Eller hur är den bästa sättet att utvecklar volym?

SVAR: Tjena Alex! Intressant att du lagt märke till det. Att man utför korta rörelser beror oftast på två saker. Den ena är okunskap, dvs att man lastat på för mycket vikt i relation till det man egentligen orkar och därför utför man kortare rörelser varje repetion för att nå det önskade antalet. Den andra anledningen är en aning motsägelsefull men det finns en teori som stödjer detta. Om man exempelvis ser på bodybuilders och hur dem tränar så lägger man snabbt märke till att deras rörelsemönster är väldigt korta. Dem pressar vikterna och priset de får betala för det är en förkortad rörelse. Om det handlar om medveten träningsupplägg har jag svårt att svara på och den frågan borde ställas till någon som sysslar med sporten på allra högsta nivå. Jag tror däremot inte att det handlar om att de känner sig begränsade i rörelser då många faktiskt är väldigt rörliga utan att det framförallt handlar om kontakt och tid under ansträngning som dem försöker maximera.

Att lägga på sig muskelmassa handlar om så mycket mer än endast lyfta tungt. Att träna med tyngre vikter är ett sätt att stimulera kroppen att utveckla muskelmassa men så är också att byta övningar, att ändra grepp, att köra fler repetitioner, färre repetitioner, ändra tid under ansträngning, byta underlag, excentrisk träning, etc. Desto längre tid man tränat desto mer välplanerad måste träningen vara för att kroppen ska svara. Det måste finnas en väl genomtänkt plan med variation och tidsperspektiv och det är just det som kommer leda till mer muskelmassa.

@Mia
1/ Vet att du har en utbildning, var det inom ekonomi eller vad?

SVAR: En akademisk utbildning inom ekonomi med inriktning Internationell företagsekonomi.

Har du någonsin arbetat inom det du är utbildad/har pluggat?

SVAR: Ja det till viss del. Efter mina akademiska studier arbetade jag med försäljning inom först IT- och därefter bemanning & rekryteringsbranschen. Jag kom fram till att det var inom träning som jag ville fortsätta utvecklas och gick tillbaks till att jobba med det.

Skulle du vilja jobba inom det yrkesområde du har pluggat?

Bra fråga. Jag har lärt mig väldigt mycket nyttigt från mina år på en helt annan bana, framförallt förstått vad jag älskar att göra och inte. Jag har förmodligen lagt ned dubbla den tiden på att utbilda mig inom träning och hälsa och jag känner att det faller sig naturligt för mig. Jag älskar det jag gör idag och vill fortsätta utvecklas inom det spåret. Det finns otroligt mycket kvar att göra för mig och drömmar att uppfylla.

2/ Vad vore ditt/dina önskejobb/uppdrag rent allmänt, any type of job, när du flyttar till Sverige? Nämn gärna 3 olika options.

SVAR: 1. Jag vill öppna och driva ett gym. 2. Jag vill vara med och utveckla företagshälsa. 3. Jag vill att bloggen ska fortsätta växa och vara en plats att hämta kunskap & inspiration inom träning, hälsa och mode. 

3/ Vad TROR du att du kommer att syssla med? Har du något jobb på gång redan?

SVAR: Jag vill fortsätta jobba med träning och hälsa och kommer fortsätta med min PT verksamhet i Stockholm. Jag har också planer att utveckla Beach-HIIT konceptet och arbeta närmare företagshälsa. Jag kommer fortsätta arbeta aktivt med bloggen för att det hela tiden ska bli bättre.

4/ Ser du ditt modellande som något du kommer/önskar fortsätta med
– i Sverige? – internationellt?

SVAR: Den som varit inom modebranschen vet nog hur tufft det är att slå igenom. Det handlar om så mycket mer än ett vackert ansikte och en bra figur. Jag kommer fortsätta modella så länge jag kan men enligt egna premisser. Jag vill bara jobba med folk jag känner har bra värderingar och produkter som jag känner mig bekväm med. Förfrågningar kommer hela tiden men förutsättningarna är inte alltid rättvisa inom den här branschen.

5/ Skulle du kunna tänka dig att arbeta för någon TV kanal som t.ex. programledare, sportkommentator, frågesportsledare,
eller annat jobb inom TV?

SVAR: Jag skulle kunna tänka mig att arbeta med TV men på vilket sätt vet jag inte. Det skulle vara jättekul att leda ett program som Fångarna på Fortet, Biggest Looser eller nått annat inom det spåret. 

Tror du skulle vara en väldigt bra programledare. Först och främst för typ Gladiator/Fångarna på Fortet och liknande
men även för många andra typer av program.
Tycker du gör dig bra i rutan, coolt sätt, bra framtoning, bra ”media look”, du verkar vara bra på att interagera med andra osv.

SVAR: Vilken komplimang, TACK ! =D

Gissar att det nog inte varit läge för detta ännu, eftersom du lämnade Sverige rätt så snart efter att Top Model Sverige tävlingen visats i TV. Tycker att TVs olika kanaler behöver ta in ”nya ansikten”.
En del ansikten har varit med i alltför många år och i alltför många olika sammanhang.
Så mycket att man blir trött på att se samma ansikten om och om igen i tusen och ett olika program.

6/ Har du och Lina någon semesterresa planerad i vinter till något varmt resmål?

SVAR: Ingenting planerat ännu men jag hoppas att vi ska komma iväg tillsammans någon gång under februari/mars. Jag vill väldigt gärna till fjällen för åka snowboard och känner att det var väldigt länge sen jag gjorde det sist. Förhoppningsvis kan vi åka på en sån resa.

7/ Kan du dansa Salsa (inkl. Kubansk Salsa)?
Har du medfödd känsla för rytm i allmänhet och latino rytmer i synnerhet?

SVAR: Jag är verkligen ingen professionell dansare men jag känner att jag känsla för det. Den känslan har suttit i mig sedan jag var liten och jag minns hur det alltid dansades flitigt på våra fester. Det jag alltid såg var såklart Salsa och Merengue vilket fastnade hos mig. Sedan bodde jag en tid i Kanada där jag umgicks med många latinos och de lärde mig även att dansa Bachata. Som sagt, jag är ingen expert men jag känner att jag klarar mig okey.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej Kevin,

  Tycker din blogg är superintressant och du verkar ha en hälsosam syn på träning och kost! Skulle därför vilja veta vad du anser om periodisk fasta 16/8?
  Har även en annan fråga.. Jag varvar styrketräning med löpning, men vill gärna minska ner formen lite då jag känner mig lite för tung för löpningen (den träningsformen jag gillar mest). Har varierat med att ta bort kolhydrater i viss mängd och lagt till bra fetter och vice versa men känner att det inte händer något med kroppen. Tips?
  Äter rena råvaror, inge gluten, laktos och undviker snabba kolhydrater.

  Tacksam för svar! 🙂

  Jennie 2016-11-16 14:13:01
  Svara
  • Svar på Jennies kommentar.

   Hej Jennie ! Blir glad av att få höra det =) Kanonbra fråga och du ska få höra vad jag tycker. Jag sparar dessa till lördagens inlägg! Kram!

   kevin 2016-11-16 14:20:16
   Svara
 • Ser att en annan följare kommenterar ämnet ”kolhydrater”.

  FRÅGOR

  KOLHYDRATER
  MÅSTE inte kroppen få i sig en viss mängd kolhydrater varje dag (eller ”tillräckligt ofta” i alla fall)?

  En manlig släkting till mig som strikt följde GI under en period med mycket fett, blev dålig och fick uppsöka sjukhus.
  Han uppvisade då även ”dåliga värden” vid läkartest, vet ej exakt vad för värden det gällde.
  Kan ev. ha varit för högt kolesterol?
  Efter detta fick han sluta med 100% GI och blev då bra igen.

  BÖNPASTA
  Har du testat bönpasta, gjord på soyabönor?
  Det verkar ha blivit rätt så populärt i Sverige.
  Innehåller mycket protein, mättar bra, behöver bara koka ett par minuter.

  Själv har jag börjat använda bönpasta då och då.
  Till viss del för att få i mig protein, då jag inte äter köttprodukter och ej heller äter ägg hemma hos mig
  (äter dock ägg ”borta” dvs på hotellfrukostar och hos föräldrarna).

  Äter väldigt ofta broccoli (flera ggr/veckan) och spenatsallad som regel dagligen.
  Märker att jag då inte behöver ta extra järntillskott.
  Tidigare tog jag Floradix flytande järntillskott.
  Kunde känna av aningen yrsel då och då, vilket bör ha varit pga järnbrist eftersom jag ej äter kött.

  Har aldrig kollat mina värden, ej känt behov av det.
  Min kropp ”säger ifrån” om jag skulle råka ha lite järnbrist eller ev. syraöverskott.
  Då är det bara att justera kostintaget därefter så reglerar det sig.
  Alltid varit kärnfrisk.

  Känner behov av att dricka min ingefärsdryck varje dag:
  1 mugg vatten med:
  ca 1 cm färsk ingefära i småbitar,
  lite citronsaft,
  lite honung (för att mildra ingefärssmaken), värmer och dricker detta).

  Värmer upp detta i micron.
  Känns som om det bygger upp mitt immunförsvar och skyddar mot vinterförkylningar.

  Tar även 1 tsk honung/dag på sked som den är. Honungens goda effekt försvinner ju om man värmer upp honungen.

  Äter blåbär, 1 banan och 1 äpple dagligen (ej tillsammans).

  Mia 2016-11-16 13:04:51
  Svara
  • Svar på Mias kommentar.

   Jättebra fundering du tog upp och jag känner att det är något jag vill svara på i lördagens inlägg. Så jag håller på det tills dess. Kanonbra med din morgondrink! Jag håller med dig om att det är en riktig boost för hälsan. Jag gör något liknande varje morgon och har även i vetegräs och spirulina då. Kram!

   kevin 2016-11-16 14:15:57
   Svara
 • Hola Kevin,
  Tack för att du tog dig tid att svara på mina frågor.
  Intressant att läsa dina svar.

  Mia 2016-11-16 12:36:23
  Svara
 • Tjena Kevin!

  Fortsätter att läsa din blogg och tycker den bara blir bättre och bättre. Tänkte slänga in en fråga bland många som handlar om din kost. Du säger att du försöker utesluta ”klassiska” kolhydrater i stor utsträckning (ris, pasta osv). Men följer du några restriktoner i övrigt eller känner du din kropp så pass bra så att du vet vad/hur mycket du bör stoppa i dig och när? Tänker om du följer ett visst antal måltider som du äter per dag, kalorimål, antal G protein eller liknande? Hade gärna sett dig skriva ett inlägg/svar på detta där du skriver exakt vad du äter över en hel dag, måltid för måltid!
  / Filip

  Filip 2016-11-15 22:22:14
  Svara
  • Svar på Filips kommentar.

   Tjena Filip ! Glad jag blir att höra, tack =) Jättebra frågor och jag ska svara på dessa i lördagens inlägg. Ciao!

   kevin 2016-11-16 14:10:21
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!