KEVIN TRIGUERO

SÖNDAGSLISTAN

kevin metromode

VECKANS BÄSTA:

Det bästa den här veckan är känslan som jag lämnar den med och övergår in på nästa. Jag känner mig väldigt tacksam för allt och alla jag har omkring mig och jag känner mig väldigt motiverad till att sträva ännu hårdare för att uppfylla mina drömmar. Den här veckan har jag tillbringat mycket tid med vänner som får mig att känna att livet handlar om att ge och ta, uppleva och dela minnesvärda stunder med varandra, om att drömma stort och tro på det man vill uppfylla.

Jag är också otroligt glad och tacksam över ert engagemang och alla grymma frågeställningar som delar med er av!

VECKANS SÄMSTA:

Jag kände stor oro i kroppen i början på veckan och det var negativa tankar som spökade omkring mig. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför jag kände på det viset men jag tror att jag på senare tid känt lite stress över flytten. I min kaos så gillar jag att ha struktur och för tillfället känner jag att jag är varken på en plats eller annan och det rubbar min balans. Jag skakade dock av mig den här känslan ganska snabbt och kom på bättre humör redan på tisdagen när jag plåtade med Naelia.

VECKANS CRAVINGS:

Jag känt ett otroligt sug efter choklad och glass hela veckan. Jag märker det framförallt när både jag och Lina rätt så enkelt triggar igång varandra när vi pratar i telefon. Dessutom skickas det massa klipp på goda glassar och bakelser via Instagram och Facebook. Det är snart fjärde veckan in på vår period utan socker och det är intressant hur det pendlar från vecka till vecka huruvida man känner sötsug eller inte.

VECKANS TRÄNINGSPASS:

Jag har haft ännu en bra träningsvecka. Jag har känt att jag kunnat fokuserat och fått ut det mesta utav varje träningspass. Den här vecka har jag framförallt fokuserat på höga reps och det har gjort bra för min kropp. Ibland måste man bara känna efter vad kroppen säger och träna utifrån den känslan. Jag har haft ett par veckor med tung träning och min kropp behöver återhämtning och förändring.

VECKANS MAT:

Jag åt middag igår kväll med några vänner och dem hade bokat bord på en Argentinskt restaurang. Jag håller fortfarande min strikta kost så det var inte på tal om att äta något ”out of the ordinary”. Jag beställde en fin köttbit på 300 gram, lättstekt som jag gillar, med grönsaker på grillen. Ni som gillar nötkött vet också att Argentinsk nötkött är världskänt för att vara toppklass och mycket riktigt levde den upp till mina förväntningar. Det är väldigt sällan jag äter rött kött numera, dels pga av att det är väldigt tungt för kroppen att smälta men också för att dra mitt strå till stacken gällande klimat förändringarna.

NÄSTA VECKA:

Jag ser fram emot imorgon och hela nästa vecka för det känns som om det är väldigt mycket kul som händer. Jag flyger till Stockholm redan imorgon och kommer på tisdag att flytta in med Lina till vår nya lägenhet. Jag har fortfarande bara sett bilder på den så jag är extra spänd på hur det kommer kännas att vara i lägenheten för första gången.

Till helgen är det Fitnessgalan och i vanliga fall finns jag vid FAST montern men i år kommer jag liksom er bara att strosa omkring och njuta av tillställningen. Jag tycker att det är roligt med mässor och event för oss som delar ett träningsintresse för det är en möjlighet att inspireras och motiveras av andra likasinnade. Jag kommer mest troligt att vara där under lördagen och om ni ser mig på plats så hoppas jag att ni kommer fram till mig så att vi kan byta några ord med varandra åtminstone.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hola Kevin,

  Du skriver att du flyttar in med Lina i Stockholm på tisdag.
  ????
  Vet jag att du skall flytta till Sverige, men trodde det skulle bli om några veckor. Innebär det att du lämnar BCN för gott nu, eller är detta bara en mjukstart och du avvecklar/avslutar ditt boende i BCN efter hand de kommande veckorna, och lämnar BCN finally lite längre fram i december?
  I bloggen låter det ju inte som om du sagt adios till BCN, ditt liv och dina vänner där.

  Hur gör du med lägenheten och möbler i BCN? Säger upp lgh och säljer möbler och annat eller?
  Annonserar i sajten för svenska i BCN och hittar köpare där eller har du kompisar som tar över dina möbler?

  När jag har flyttat mellan olika länder och världsdelar har jag skickat mina personliga prylar som flygfrakt. Det har funkat jättebra och inte varit speciellt dyrt.
  Helt rimlig kostnad. Har aldrig flyttat runt med möbler. Bara mina personliga ägodelar och lite annat.

  När jag skulle lämna Dubai där jag bott ett par år i en hyreslägenhet och hade köpt möbler, tvättmaskin, spis, kylskåp etc (sådant ingår inte i alla hyreslgh),
  så satte jag upp en lapp intill hissen i min 10 vån. fastighet att jag sålde prylar. Berättade det även för den indiskägda mini grocery där jag var kund, nära min bostad. Han berättade det vidare för några som han kände.

  Väldigt snabbt fick jag sålt allt jag ville bli av med, gick förvånansvärt lätt. Hade ”oroat” mig lite för detta innan, funderat på om jag skulle annonsera i lokaltidning eller så. En del småprylar som inte direkt var säljbara, lämnade jag med på köpet om möbel/lampköparen ville ha lite extras.

  Saknar fortfarande några prylar jag sålde. Ett par lampor och en byrå som var väldigt speciella. Önskar jag haft dessa här i Sverige.

  Efter att ha bott i ett gäng länder, känns det faktiskt rätt så skönt att ha alla mina prylar på ett och samma ställe, och vara ”upp packad” sas.
  Tidvis har jag haft prylar jag ej behövt stående i förråd i Abu Dhabi, i en kompis villakällare på Kreta och för länge sedan i min hyresvärdinnas
  förråd på Teneriffa. Bytte land att bo/jobba i som regel var 6 månad. Sommar och vintersäsong inom turistbranschen där jag jobbade, gör
  att man flyttar runt. Flera gånger kunde jag återvända för jobb på platser där jag bott tidigare.
  Ja jisses vad jag har flyttat runt.

  SAYING NO MORE……
  Men kul har jag haft, hur coolt som helst faktiskt.
  Såå kul att bo i olika världsdelar, olika kulturer.
  Nya miljöer.

  CARPE DIEM

  Mia 2016-11-21 12:33:00
  Svara
  • Svar på Mias kommentar.

   Hej Mia! Jag förstår att att det blir rörigt.. jag tycker själv det är väldigt rörigt just nu. =D Jag ska hem den här veckan men återvänder till Barcelona redan på måndag igen. Min flytt till Sthlm blir inte förens om ett par veckor. Jag och Lina ska dock flytta mellan bostäder i Stockholm och det är av den anledningen jag åker hem just nu. Ska borda mitt flyg nu. Kram

   kevin 2016-11-21 13:30:27
   Svara
   • Svar på kevins kommentar.

    Hola Kevin,

    Tack för info.
    Misstänkte att detta är en ”mjukstart” på din flytt till Stockholm.
    Spännande med nytt gemensamt boende.
    Säkert blir det jättefint.
    Bara det att flytta tillsammans med Lina är ju GULD
    Såå mysigt för er båda.
    Ni verkar vara det mest perfekta paret ever………

    DINA PRYLAR I BARCELONA
    Antar att du gör dig av med en del. Ingen vits med att flytta runt mellan olika länder med möbler och större prylar ju.
    Allt finns att köpa i Sverige.

    MEN, man har ju ändå en massa kläder, skor, personliga prylar av olika slag och en massa annat som man vill/behöver ha med sig.
    Kommer du att skicka en del med FLYGFRAKT till Stockholm eller hur har du tänkt?

    Flygfrakt är bara såå smidigt och best ever för att skicka kartonger med personliga prylar från ett land till ett annat när man flyttar.

    Frågar, för om du skall skicka med flygfrakt och vill ha mina personliga råd kring packning, flygfrakt osv. så låt mig veta.
    Har lite annan praktisk kring när man byter land……säkerligen har du redan koll på allt, men just in case.
    Tar det i så fall i en annan kommentar, när jag har mer tid.

    Have to go now.

    Mia 2016-11-22 12:42:15
    Svara
    • Svar på Mias kommentar.

     Ja, mjukstart är helt rätt uttryck känner jag =) Det ska bli helt underbart. Både två har längtat otroligt mycket efter den här dagen och varje gång vi är från varandra numera så går tiden så himla långsamt. Jag tror det är ett bra tecken.

     Som jag jättetur att mina föräldrar ganska nyligen skaffat sig ett boende i Alicante och det ska inredas. Allt jag köpt, vilket hade varit jättesynd att behöva sälja då allt är nytt, ska fraktas till Alicante under nästa vecka. Det blir inte mer än kläder som jag reser hem med och nu har passat på att flyga med fulla väskor två gånger. Det är jättesnällt att du säger det för det kan ändå vara så att jag behöver lite hjälp från dig. Jag säger till när jag är där i processen =)

     Kram

     kevin 2016-11-22 13:47:11
     Svara
     • Svar på kevins kommentar.

      Hola Kevin,

      Perfekt tajming att dina föräldrar kan ta över dina möbler. Jättekul för dem att dom har skaffat boende i Alicante.
      Tror dom kommer att trivas superbra med det. Bra även för dig och Lina att kunna sticka dit ner på weekend etc.

      Så bra att du kunnat ta hem personliga saker undan för undan när du gjort de sista resorna till SE.

      VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ (fast tror nog att du har full koll på läget)
      Som alltid när man skall till myndigheter för att fixa något, skall man ju ha med sig ID, pass, körkort eller annat, men det vet du ju redan.

      – Residencia i Spanien, kanske måste du ”skriva ut dig” från Spanien, ge dem ett visst datum för detta, så att det inte ser ut sedan som
      om du är skriven där fastän du flyttat

      – Skriva in dig (dvs. anmäla att du flyttat åter) hos Skatteverket i Sverige första vardagen efter att du flyttat åter till Sverige. Från det ögonblicket du skriver in dig,
      så är du med i de svenska systemen. Fråga om du även måste anmäla detta hos Försäkringskassan, tror det går automatiskt genom att man blir registrerad
      hos Skatteverket att man bor i Sverige, men kolla som sagt…..

      DIN POST – säkert har du koll och en plan för detta. Så här tänker jag kring det:
      – Adressändring för posten i Spanien.
      Tvivlar på att dom kan eftersända till Sverige, tror knappast dom gör det eller att det funkar.
      Bäst vore kanske om posten i BCN kunde eftersända din post till någon av dina kompisar som bor i BCN – bara en tanke

      K. T.
      c/o ………………
      Adress …………….

      Sedan kan ju kompisen skicka posten till dig i SE om det är något viktigt.

      HEMFÖRSÄKRING I SVERIGE INKL. RESEFÖRSÄKRING FÖR UTLANDSRESOR OCH EXTRA TILLÄGG TILL RESEFÖRSÄKRINGEN
      Snarast efter att du flyttat hem, kontakta Försäkringsbolaget där Lina har sin hemförsäkring.
      Se till att både ditt och Linas namn år med på den hemförsäkring ni har för bostaden.
      Viktigt att ni fixar detta just in case. Annars är dina prylar i bostaden oförsäkrade.

      I min Hemförsäkring ingår även en bas reseförsäkring. Utöver det betalar jag till extra varje månad en tilläggsförsäkring som heter RESKLAR.
      Kostar jättelite i tillägg. Detta tillägg ger mig extra skydd när jag reser utomlands.
      Tror nog att de flesta försäkringsbolag har liknande tillägg till den bas reseförsäkring som brukar ingå i Hemförsäkringen.

      Alltid bra att ha koll på det praktiska, men som sagt, tror nog att både Lina och du är fullt inne på vad som behövs och fixar det.

      IT´S THE FINAL COUNTDOWN………..
      Snart har du flyttat hem Kevin,

      LYCKA FÖR ER BÅDA

      Mia 2016-11-23 06:16:43
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!