Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

3 riktigt bra anledningar varför alla män borde ha en ögonkräm!

Jag är helt ärlig när jag säger att jag inte är rädd för att bli äldre, bli lite gråhårig och få några manliga linjer runt ögonen. Jag tror snarare att det kommer kännas ganska bra och jag kommer förmodligen trivas med det. Men jag vet också att den tiden kommer infinna sig oavsett och det finns ingen anledning att skynda dit. När man var barn ville man illa kvickt bli vuxen och när man blivit vuxen så inser man att det var ganska roligt och skönt att vara barn. Lite likt känner jag med detta men jag har lärt mig av denna lärdom. Just därför känner jag att vill ta tillvara på min tid som ung vuxen och ta hand om mig så gott det går.

Här ger jag dig tre riktigt bra anledningar till att börja använda en ögonkräm!

1. Den enda hudvårdskrämen specifikt anpassad för den tunnaste och därav känsligaste delen hud vi har på kroppen. 

2. Hjälper att jämna ut linjer och rynkor, dvs där ålderstecken visar sig först.

3. Motverkar mörka ringar och påsar under ögonen som är ett vanligt förekommande problem. 

En ögonkräm ska både tillföra fukt och vara lugnande. Den jämnar ut linjer och rynkor runt ögonen genom att stimulera produktionen av kollagen och cellförnyelsen i huden. En bra och effektiv ögonkräm ska också hjälpa att motverka mörka ringar och uppsvullnad under ögonen som enkelt kan uppstå pga missad nattsömn, stress, dålig kost, etc.

Det är framförallt dessa ingredienser man bör kika efter när man söker efter en bra ögonkräm:

Hyaluronsyra (ger fukt), koffein (är uppstramande och motverkar uppsvullnad), peptider (stimulerar kollagen produktion), antioxidanter som tex C-vitamin (motverkar att kollagenet skadas), aloe vera (lugnande), E-vitamin (närande).

Nu undrar ni säkert om det går lika bra att använda fuktidghetskräm eller serum som jag skrev om i föregående inlägg? (se inlägget HÄR)

Det går hur bra som helst att använda båda dessa produkter men det som bör nämnas är att vissa är såpass känsliga omkring ögonen att de känner lätt irritation eller brännande känsla när de använder någon utav dessa produkter. Om så är fallet så rekommenderar jag er hellre en bra ögonkräm.

 Hur använder man ögonkräm?

Som vanligt så börja med att rengöra ansiktet (läs mer här) och ta därefter en liten klick på fingret som du ”touchar” lättsamt in längst ögonkanten.

Hur långt tid innan du ser effekten av krämen? 

Det tar mellan 4-6 veckor innan man börjar se en reducering av linjer och rynkor runt ögonen och vad gäller uppsvullnad och mörka ringar så är effekten väldigt snabb.

Okej, när borde man börja man börja använda ögonkräm? 

För mig tog det 27 år innan jag började enbart pga okunskap. Men såklart ska man känna efter själv och det finns egentligen ingen bra eller dålig stund att börja. Har man vetskapen om att man har torr hud så borde man börja tidigare medan om man har fetare hudtyp så har man råd att vänta lite längre.

Här ser du tre stycken riktigt bra ögonkrämer

kevin metromode hudvård
Bulldog Eye Roll-On. 159kr. Innehåller bl.a avocadoolja, gurka, gurkört och gingsen. En lätt kylande ögonkräm i roll-on format som är bra mot svullnader och mörka ringar.

Mossa Age Excellence. 175kr. Innehåller bl.a hyaluronsyra, E-vitamin, C-Vitamin. En krämig och skön ögonkräm som fyller ut och jämnar ut fina linjer.

White Tea Eye Gel. 345kr. Innehåller bl.a aloe vera, hyaluronsyra & vitt te. En uppstramande, kylande ögon gel som är effektiv för att minska svullnader och mörka ringar. Kan även förvaras i kylskåpet om du vill ha en extra kylande effek.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!