KEVIN TRIGUERO

VIKTIGA RÅD OM DU VILL BLI RIPPAD

kevin träningstips metromode

Har du hört begreppet ”rippad/shredded” tidigare? Vad det innebär är att få kroppen att bli muskulös och gärna med väldigt lite underhudsfett. Det är stor skillnad från traditionell viktnedgång trots att det såklart också framhäver muskler och minskar på fettet. Framförallt handlar det om vilken typ av träning man använder för att nå det önskade resultatet och hur man strukturera träningspassen för att behålla/bygga muskelmassa samtidigt som man förbränner fett. Här följer ett par råd som du bör tänka på om ditt mål är att bli rippad.

Lämna maskinparken! Maskiner kan vara jättebra i många avseenden men för dig som vill bli rippad så begränsas din framgång av alldeles för isolerade rörelsemönster. Rör dig över till den fria ytan och fokusera på stora rörelser. Större rörelser kräver mer energi vilket är effektivt för din förbränning och frigör också mer hormoner som är bra för muskeltillväxten.

Våga ta i mer! Du måste lämna ”safe-zone” och börja utmana din kropp på nya sätt. Vikt, intensitet, tid är alla variabler som du behöver börja ta i beaktning för att puscha dig själv på nya sätt. Det handlar nödvändigtvis inte om att öka till fler repetitioner bara för att förbränna mer utan om att kombinera olika övningar för att uppnå maximal förbränning och muskeltillväxt.

Nyttja olika träningstekniker! Du har säkert hört någon prata om ”drop-set”, ”super-set”, ”rest-pause sets”, och om inte så tar reda på det. Använd dessa tekniker flitigt i din träning för att skapa nya förutsättningar för din kropp. Genom att du nyttjar dessa tekniker utsätter du musklerna för arbete under länge tid och får bättre resultat.

Go out with a BANG! Lämna det bästa och tuffaste till sist. Som avslut på ditt pass är ditt mål att lämna all energi du har kvar på gymet. Välj en hel kroppsövning som kräver mycket kraft och energi.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Känner att jag har fastnat i min gym-träning och ser inte en utveckling längre. Jag kör mina 6 pass i veckan och delar upp pass med ben, rygg och överkropp. Kör basövningar och ”klassiska” gymövningar så som latsdrag, armhävningar, marklyft, squats etc. Kör mellan 10-15 reps o varierar antalet set mellan 3-6 st. Konditionstränar jag väljer jag oftast crosstrainern och kör en bestämd tid eller intervaller. Jag gör min träning och skippar ALDRIG ett pass, men vill inte vara fast i att träna på ett visst sätt.

  Jag har börjat köra igång min deff också. I nuläget äter jag redan hälsosamt, paleokost till stor del men käkar kvarg ibland. Hur kan jag kickstarta min kropp och gå ner i fettprocent?

  Tack för en bra blogg!:)

  Lovisa 2017-01-12 18:32:47
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Hej Lovisa

   Superbra att du kör på! Det känns som du har en plan och vision med din träning.

   Jag tycker det låter mer som om du träffat en platå och behöver göra en förändring från det du är van vid. Lägg upp ett nytt träningsschema som utmanar dig på andra sätt och justera din kost en aning för att ge dig kropp nya förutsättningar. Hoppas du kan ta till dig av mitt svar.

   Kram

   Kevin Triguero 2017-01-12 23:08:06
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!