KEVIN TRIGUERO

DAGS ATT VAKNA INNAN DET ÄR FÖR SENT!?!

kevin YOUNITRAIN

Det är så ofta jag får höra orden ”det står att det är låg fetthalt” på paketet. So what?! När ska ni inse att det är inte fettet i sig som är skadlig för kroppen och hälsan utan den överdrivna konsumtionen av socker?! Tro mig, jag ser och jag hör om detta dagligen. Jag ser er framför mig i matkön köpa varor som är rent av skräp för er kropp och hälsa. Varje gång vill jag säga något men jag håller tillbaks för jag känner att är upp till var och en att ta sitt ansvar och bekanta sig med den kunskap som finns runt omkring. Vissa ser, läser, tar in kunskapen men väljer ändå att blunda för det. Jag undrar varför? Jag ser er och jag vänder mig till er för min enda avsikt är att hjälpa. Det är inte mig dina ohälsosamma val drabbar utan endast dig själv.

Matindustrin är smutsig, liksom många andra branscher där företagen drivs av att tjäna mer pengar. Dem nyttjar etiketter, ord, begrepp på sina produkter som hälsa, wellness, frisk, stark, etc. vilka lurar oss att tro att det verkligen är hälsosamma val vi gör. Men vem tar sig tiden att vända på paketet och läsa näringsinnehållet? Jag gör! Gör du?!

Återigen. Hur många gånger fattar du beslut som gäller ditt arbete utan att först kolla all fakta eller åtminstone ha en uppfattning om hur ditt beslut kommer påverka ditt arbete framöver? Förmodligen är du grymt duktig på ditt jobb och har stenkoll på alla siffror, du kan alla knivskarpa säljargument, du kan allt om dina konkurrenter, etc. Varför gör du inte samma sak för din egen kropp och hälsa? Allt som behövs är lite medvetenhet och vilja att förändras.

Vill du ha hjälp att lära dig om träning och kost? – Klicka Här

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Det är ju svårt det där med att läxa upp, eller upplysa, folk eftersom vi tycker olika. Jag känner ofta för att säga till folk som köper kött att de borde tänka på att de äter någon, en individ med känslor, som haft ett skitliv och som slaktats brutalt för att vi människor gillar smaken bara, men avstår alltid. Tror det är bra att du gör detsamma när det gäller det som du anser är onyttigt, det slår bara tillbaka. Vi har inte alla samma fokus i livet.

  Linda 2017-01-30 08:58:41
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Hej Linda

   Bra parallell ! Jag känner väldigt starkt för min sak och jag känner att är tråkigt att se på folk omkring mig inte ge sig själva de bästa förutsättningar de kan. Det krävs så himla lite för att få så otroligt mycket tillbaks. Som du säger så kan mina ord givetvis slå tillbaks men å andra sidan är det svårt att argumentera för att jag vill någon annan illa och när man känner att värderingar är rätt så finns det ingen anledningen att hålla tillbaks.

   Jag håller med om att konsumtionen av rött kött borde minska. Det är inte fördelaktigt för kroppen och inte heller för miljön.

   kram

   Kevin Triguero 2017-01-30 09:34:08
   Svara
   • Svar på Kevin Trigueros kommentar.

    Förstår vad du menar, men tror att man får acceptera att alla inte tycker att det man själv brinner för är viktigt, och tror att det kan vara kontraproduktivt att mässa för folk som inte har bjudit in till det. Det är bättre att spara energin och diskutera med folk som är intresserade och visar att de är mottagliga tror jag.:) Men visst är det är frustrerande när man själv känner så starkt för något, är helt med dig på det! Kram

    Linda 2017-01-31 09:55:17
    Svara
    • Svar på Lindas kommentar.

     Det är f.ö. fint att du alltid tar dig tid att svara på kommentarer – det är en av de saker jag gillar bäst med din blogg!

     Linda 2017-01-31 09:56:18
     Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!