KEVIN TRIGUERO

MÅSTE MAN ÄTA RIS, BROCCOLI OCH KYCKLING FÖR ATT BLI VÄLTRÄNAD?

Kevin YOUNITRAIN

Detta är nog den mest klassiska meningen som man får höra när man arbetar med träning. Skräcken som lyser igenom folks ögon när du tar upp ämnet träning och det första dem förväntas höra från dig är att för att bli vältränad så kan man bara äta samma tråkiga mat dag in och dag ut. Att ris, broccoli och kyckling är bra råvaror som passar en person som dedicerar sitt liv till träning är ingen osanning. Att denne skulle äta detta varje dag och det skulle vara hemligheten till en vältränad fysik är däremot ett helt galet påstående.

Om du vill förändra din situation så behöver du troligtvis förändra mer än dina träningsvanor. Du kommer behöva se över din kost och lägga upp en plan för hur du ska uppnå din målsättning. En kostplan kan se lite olika ut men i de flesta lägen så har man en tydlig målsättning och en tidsperiod. Under den avgivna tidsperioden behöver man såklart inte äta samma sak dag efter dag utan det går jättebra att variera kosten. det är till och med att rekommendera då kroppen behöver varierad näring för att fungera på topp.

Mitt tips till dig som vill göra en positiv förändring i ditt liv och börja med en sundare kost som hjälper dig fram mot dina mål är att först ta reda på hur mycket makronutrienter just du behöver få i dig dagligen. Dela därefter totalen på antal mål du ska äta om dagen och planera 5-10 olika måltider som uppfyller dina krav. När du har gjort det har du helt plötslig skapat en bred variation av rätter som du tycker om och som du kan växla mellan tills du uppnått din målsättning.

Vill du veta hur du bör lägga upp din kost för att nå dina mål? – Klicka HÄR

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Grymt att du tar upp detta! Så tokigt att ”folk i allmänhet” också ser skräckslagna ut när det talas om rena råvaror och hälsosam mat. Som om det vore helt galet och som om livet inte skulle vara värt att leva om man inte fick äta socker, mjölmat och halvfabrikat…Det är så tydligt att ett sådant tankesätt endast tyder på ett sockerberoende (enligt min mening) 🙂 Och som du säger, håller jag med om att det handlar om livsstilen i sin helhet. Att vara i bra form är inte såå svårt om man tränar kontinuerligt, rör på sig mellan passen & vardagsmotionerar samt äter rena råvaror regelbundet och skippar socker och skräp 🙂 Att man dessutom ständigt har energi och orkar prestera på andra plan i livet är inte så dumt det heller :))

    ida 2017-02-25 20:23:58
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!