KEVIN TRIGUERO

VARFÖR HÖGINTENSIV TRÄNING ÄR ETT SJÄLVKLART VAL

Kevin YOUNITRAIN

Jag älskar högintensiv träning men jag är också sparsam med dessa pass. Framförallt handlar det om att jag vill ägna mer tid åt styrketräning när det finns möjlighet men också för att jag vet vilken enorm utvecklingskurva man kan uppnå med HIT under bestämda perioder. Läs vidare så får du reda på ett par bra anledningar till varför du bör planera in några HIT pass under kommande månader.

Förbränn fler kalorier med HIT – Lågintensiv träning har visats vara ett effektivt sätt att förbränna fett i relation till antal kalorier man gör av med. Å andra sidan kan det inte mätas med den totala kalori och fettförbränningen som högintensiv träning erbjuder. Om det genomförs korrekt kan 10 minuters HIT resultera i lika stor kaloriförbrukning som 50 minuters LIT.

Bli starkare och mer uthållig – Med högintensiv träning tränar du effektiv upp din syreupptagningsförmåga (vo2 max). Desto bättre syreupptagningsförmåga desto mer kraft får du ut till musklerna vilket resulterar i en starkare och mer uthållig kropp.

Träna mer tidseffektivt – Tid är en lyxvara i vårt moderna samhälle. Mellan jobb, familj och sociala sammanhang ges det ofta väldigt lite tid till fysisk utveckling. Därav bör man planera mer noggrant sin tid och försöka få ut så mycket som möjligt av varje möjlighet som ges. Ett högintensivt träningsupplägg är perfekt för dig som bara har 2-3 timmar i veckan till träning. Planera dina pass efter de muskelgrupper som du vill prioritera och lägg in flåsövningar emellan.

Bjud med din respektive eller vänner till gymmet – Styrketräning kan många gånger bli en enskild historia. Man tränar utifrån sina egna förutsättningar och mål och det är sällan man delar samma träningsschema som någon annan. Högintensiv träning å andra sidan passar alla. Du kan bjuda med vem som helst på ett roligt och utmanande träningspass. Då man framförallt jobbar med tidsintervaller inom HIT så har var och en av er möjlighet att göra sitt yttersta utan att den andra blir påverkad.

Behöver du hjälp med träningsupplägg? – klicka här

foto: Oscar Jettman 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!