KEVIN TRIGUERO

TRÄNINGSVÄRK ÄR KVITTOT PÅ ATT DU ÄR PÅ RÄTT VÄG

 kevinlinagymmet

Hur många gånger har inte du fått höra att om man vältränad så får man inte träningsvärk? Jag vill idag berätta för dig att om din träning fokuserar på muskeltillväxt och du inte känner av någon träningsvärk dagarna efter så borde du se över ditt träningsprogram. 

Det ultimata kvittot du kan få på att det sker en återhämtningsprocess i dina muskler är att du känner att du har träningsvärk dagarna efter att du har tränat. Om målet med din träning är att dina muskler ska växa så måste dem först gå igenom en större eller annorlunda ansträngning än vad du är vana vid. Väldigt förenklat så sker mikroskopiska skador på dina muskelfibrer som kräver återuppbyggnad och vilken leder till muskeltillväxt och värk. Värken framkommer alltså p.g.a förändringar i muskelfibrerna efter hård belastning.

Om du inte längre upplever att du får träningsvärk så är mitt tips till dig att du ser över ditt träningsprogram och gör förändringar. Du kanske har gjort samma typ av övningar alldeles för länge eller så har du inte utmanat dig själv tillräckligt under dina träningspass. Testa att göra ändringar i dina träningsrutiner och hitta nya sätt att attackera önskade muskelgrupper.

OBS! Imorgon tar jag över Björn Borgs Instagram konto. Jag kommer dela med mig av massa värdefulla tips och råd. Följ mina inlägg hela helgen på @bjornborg

YOU N I TRAIN

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Det är väl vetenskapligt bevisat att träningsvärk inte är ett kvitto på ett effektivt träningspass? Kör man knäböj 3 gånger i veckan får man med största sannolikhet ingen eller ytterst lite träningsvärk efter att ha gjort så i 2-3 veckor. Skulle man då byta övning direkt trots att man kan fortsätta höja vikterna och till följd av det växa?

  Alex 2017-03-13 08:45:44
  Svara
  • Svar på Alexs kommentar.

   Tjena Alex

   Du svarar din egen fråga genom att bekräfta att en förändring, vare sig det handlar om övning eller intensitet, troligtvis ger någon form av träningsvärk. Jag påstod inte att träningsvärk innebär att man inte kan gå dagen efter utan snarare en ömhet e en skala mellan 1-10. Om du har lyckats bryta ned muskelfibrer genom träning så har det skett en skada som orsakar inflammation i muskeln. Det i sig ger upphov till vad vi kallar träningsvärk.

   Om jag får tolka din kommentar så är din utgångspunkt att inte vara för snabb på att göra förändringar i träningsschemat?

   Kevin Triguero 2017-03-13 23:27:31
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!