KEVIN TRIGUERO

Vad bör man titta efter på innehållsförteckningen?

Hoppas ni är motiverade till att ta tag i det nya året och med det göra stora eller små förbättring som får er att må bättre. En läsare skrev en kommentar där hon ställde högst relevanta frågor och här är mitt svar.

Hej Bella!

Light, utan tillsatt socker, mindre fett… Vad är det jag ska kolla?

Bra fråga! När man vänder på förpackningen är det inte alldeles självklart vad det är man ska kika efter. Man kan egentligen ta det här hur långt som helst men jag brukar framförallt fokusera på två saker, protein och kolhydrater (socker). Relationen mellan dessa brukar oftast avslöja kvalitén på produkten och brukar vara det avgörande för om jag äter det eller inte. Om man önskar kan man också kika på fett (mindre viktigt för mig) och E-ämnen. Som sagt man kan stirra sig blint på mycket men det handlar om att förenkla och inte försvåra besluten. Mitt tips är därför att börja med det som är viktigast för dig och med tiden kommer det andra också att bli viktigt.

Naturell Kvarg eller naturell yoghurt?

Jag har i ett tidigare inlägg berättat att jag helst undviker mejeriprodukter. Om jag däremot måste välja mellan dessa så föredrar jag naturell kvarg. Kikar man på kolhydrater (socker) ser man att det inte är särskilt mycket som skiljer mellan de två produkterna men om man vill vara väldigt petig ser man att kvarg innehåller pyttelite mindre socker. Det avgörande i det här fallet hamnar på förhållandet mellan protein och kolhydrater där kvarg har ett förhållande 4:1 och yoghurt 1:1, dvs att jag får i mig 4 gånger så mycket mer protein på samma mängd kvarg som yoghurt. Önskar man ta det ett steg längre kan man även kika på fett och där kvarg innehåller betydligt mindre fett. Är det bra eller dåligt? Jag får gärna i mig fett från andra källor som är bättre så i detta fall hade jag valt kvarg ändå men jag hade inte valt annorlunda om det innehöll samma mängd fett som yoghurten.

innehall-eko-yoghurt

Naturell Yoghurt

Skärmavbild 2016-01-06 kl. 13.13.05

Naturell Kvarg

Är det bra med alla olika frukter?

Frukt innehåller mycket vitaminer och mineraler som är väsentliga för kroppen och som hjälper kroppen att fungera och läka. Men frukt innehåller också fruktsocker vilket inte är jättebra för kroppen. Vissa frukter är bättre än andra då de innehåller mindre mängd fruktsocker och är samtidigt rikare på vissa vitaminer och mineraler. Olika slags bär toppar listan på bra frukter att äta ur ett hälsoperspektiv. Jag anser att det är bra med frukt och jag äter gärna frukter efter mina måltider eller på kvällen. I Barcelona är det inte enkelt att få tag på bär men hemma i Sverige finns bär i alla kyldiskar. Ta ett paket blåbär, hallon eller granatäpple på kvällarna som snacks, det är både gott och nyttigt. Jag gillar äpple väldigt mycket, särskilt grönt äpple, och dessa äter jag 1-3 st om dagen utav. Det enda jag ställer mig mot är banan då det innehåller väldigt mycket socker och man ser folk äta banan hela tiden även när det inte behövs. Jag tycker att man i det här fallet kan välja annan frukt med mindre mängd socker. Men jag ska också säga att banan har många positiva egenskaper särskilt när det inte blivit moget.

Vad ska man blanda i en smoothite för bra mellanmål?

Klicka på följande länk för att få inspiration till näringsrika smoothies. HÄR

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!