KEVIN TRIGUERO

KILLPROBLEM: Basics för att sköta om håret

P7890250

Snyggt hår och välmående hårbotten kommer inifrån. I håret återspeglas stress, kost, hormon balans och cirkulation. För att få ett snyggt hår som är stark, glansig och som ser välmående ut behöver man hitta en balans mellan aktivitet, vila och en närande kost som ökar det generella välmåendet. Man bör också minska exponeringen av externa faktorer som föroreningar, starka kemikalier och vårda håret väl med milda men effektiva produkter.

Gör ändringar i din livstil

Minska stress och ångest: Dessa förorsakar ofta håravfall och kan ofta leda till dåliga vanor som rökning och hög alkoholkonsumtion vilka båda påverkar hårets hälsa negativt.

Rök inte: Rökning minskar näringsupptaget i kroppen, är uttorkande och tillför giftiga kemikalier till kroppen vilka är faktorer som gör att håret ser livlöst ut.

Drick mindre alkohol: Alkohol försämrar näringsupptaget i kroppen, är uttorkande och ger sämre hår.

Se över din hårvårdsrutin

Produkterna du använder dagligen i håret påverkar i hög grad hårets generella hälsa. Försök minimera antalet produkter du använder och välj milda men effektiva produkter. Gärna naturliga och ekologiska som är både vårdande och närande för håret och hårbottnet.

Shampoo & Balsam: Tvätta håret mer sällan, jag tvättar max 1 till 2 gånger i veckan, för om man tvättar håret för ofta och med för starka produkter så avlägsnar man de naturliga oljorna som både håret och hårbottnet behöver. Ju mera ett shampoo löddrar desto starkare kemikalier och desto effektivare avlägsnar det de viktiga oljorna. Ett ekologiskt shampoo löddrar mindre men avlägsnar effektivt smuts utan att tvätta bort oljorna som behövs. Balsam tillför fukt till håret men om man tvättar och använder balsam för ofta så byggs det upp som ett lager i håret.
Tips: Neal’s Yard Remedies har milda naturliga och ekologiska shampon & balsam för alla hårtyper.

P7890236

Använd mindre stylingprodukter: Produkter för att styla håret torkar oftast ut och samlas i håret. Som alternativ kan man använda en liten mängd 100% argan olja för att ge håret lyster och näring. För volym och hållbarhet så kan man använda saltvattensspray i håret.
Tips: John Masters Organic har en bra saltvatten spray.

Annat bra att tänka på

En varm hårtork gör håret skört och torkar ut det. Jag använder hårtork för att styla mitt hår men försöker när  när det finns tid låta håret självtorka.

Torka håret med en handduk men utan att gnugga eftersom detta skadar håret. Det finns speciella handdukar som suger åt sig 8 gånger mer fukt än en vanlig frotté handduk och det räcker med att man trycker handduken mot håret så blir håret ”torrt” snabbt. Jag använder själv denna handduk när jag tränar, dels för att den är mer effektiv och skonsam men för att den också tar mindre plats än en vanlig handduk.

Klipp håret regelbundet: Håret växer ca 2,5 cm varje 6-8 veckor så håll det välmående och stylat genom regelbundna besök hos frisören.

Tips på kost som gynnar hårets hälsa

• Rikligt med frukt och grönsaker • Ät mat som är rikt på naturliga fibrer som havre, frön och avocado • Bra kvalitets protein tex oljig fisk • Balansera din konsumtion av fetter genom att få i dig omega 3-6-9 • Drick tillräckligt med vatten.

Rekommenderad läsning:
Rakning & Huden
Bästa ansiktsvård
Tips på enkla medel för att hålla huden fräsch

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!