KEVIN TRIGUERO

Förkylningstider – så undviker vi dem bäst

Nu när hösten är här följer även otrevliga förkylningarna, allt fler som hostar och snörvlar på gymmet, tunnelbanan, jobbet. Vi har alla hört eller läst om hur mycket bakterier och virus vi kommer i kontakt med dagligen genom mobiltelefoner, tangentbord, bankomater, toaletter, för att inte tala om otrevliga studier om bakterierna på flygplan speciellt på armstöden & de nedfällbara borden.

Jag som vistas väldigt mycket på gymet blir genast nyfiken över hur det är där, exempelvis löpbanden, cykeln, pilates bollen och fria vikterna. Här kommer lite jobbig fakta gällande den saken:

– Ett löpband har 74 gånger mer bakterier än kranen på handfaten
– Fria vikter har 362 gånger mer bakterier än en toaletsits
– Vattenfontänen och särskilt knappen som aktiverar den har mer bakterier än toaletten.

Det är i princip omöjligt att inte kontakt med bakterier och frågan är vad kan man göra för att undvika bli sjuka? 

Handhygien är nyckeln. 

Att tvätta händerna med en bra flytande tvål är en av de mest effektiva åtgärder för att undvika förkylningar. Anledningen till att man hellre använder flytande tvålar är för att de är mindre uttorkande än de fasta varianterna och man bör tänka på att tvätta händerna regelbundet. En bra handtvål med återfuktande ekologisk honung och en frisk doft av apelsin och mandarin eteriska oljor är Neal’s Yard Remedies Bee Lovely Hand Wash och en annan handtvätt med eteriska oljor är Aesops Resurrection Aromatic Hand Wash.

kevin metromode

Något annat som alla bör ha nära tillhands är hand desinficering. Den kan man enkelt ha med i jackfickan eller väskan och funkar väldigt effektivt för att avlägsna oönskade handbakterier. Jag har alltid en i gumväskan som jag kan ha på händer direkt efter träning. Många hand desinficering är effektiva mot bakterier men också uttorkande och dofta ganska starkt. Neal’s Yard Remedies har en organisk anitbakteriel handspray som tar kål på alla bakterier med en kombo av alkohol & trollhassel och eteriska oljor, dessutom lämnar den en god doft av timjam, lavendel och vetiver.

I.o.m kyligare tider blir händerna torrare än vanligt och efter all handtvätt är det bra att smörja in dem med en bra handkräm. Neal’s Yard Remedies Bee Lovely Hand Cream ger händerna näring med en kombo av paranötsolja, honung och apelsin eterisk olja. När man har på krämen så upplevs den oljig men tränger snabbt in i huden och försvinner. Aesop har också en väldigt bra handkräm Reverence Aromatic Hand Balm med citrus eteriska oljor.

kevin metromode

Man bör undvika att ta sig själv för ansiktet allt för ofta även om vi känner att vi har bra koll på vår handhygien. Undvik att bita på naglarna och pilla inte med händerna i närheten av näsa, mun och ögon.

Stress och för lite sömn sänker kroppens eget försvar mot externa attacker och leder givetvis till att vi enklare blir sjuka. Boosta ditt imunsystem genom att käka rätt och undvik processad (näringsfattig) mat. Tänk på äta mycket grönt och ha en bra balans i din diet. Du kan boosta immunförsvaret med min hälsoshot varje morgon eller ett större intag av D-vitamin, Zink, Fläder, Vitlök, ingefära, gurkmeja, C-vitamn och probiotika.

Glöm inte heller att upprätthålla kroppens vätskebalans. Det är lätt att man dricker mindre vatten när det är kallare för att det känns bättre med en rykande kopp kaffe. Försök hellre dricka ett glas vatten först och därefter din kaffe. Vill man dricka något varmt och samtidigt få sig lite nyttigheter så är ört té i olika varianter bra, det finns ett flertal som innehåller exempelvis fläder, solhatt och andra imunboostande örter. Pukka, Neal’s Yard Remedies och Clipper har alla tre riktigt bra ört té. Ett tips är att lägga ned bitar ingefära och färsk pepparymnta i hett vatten, hur gott som helst och ger en extra hälsoboost.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • helt sjukt vad mycket reklam du börjat göra 🙁

  daniel 2016-10-31 12:13:10
  Svara
  • Svar på daniels kommentar.

   Tjen Daniel!

   Upplever du verkligen det? På vilket sätt? Själv känner jag att jag delar med mig av mycket kunskap inom alternativ hudvård för män, produkter som jag själv använder och tror på. Det är kunskap som jag tror många har nytta utav men ingen ställer frågan så jag initiativet till att dela den med mig av den till er. Vad ser du hellre att jag skriver om?

   kevin 2016-10-31 17:09:27
   Svara
   • Svar på kevins kommentar.

    jag tror mer problemet är att när du nämner specifika produkter så sporadiskt ”från ingenstans” får man intrycket av att du bara rekommenderar dem för att du får pengar. Om du istället hade gjort en slags topplista eller dyl (som man ibland ser på King eller Café) med t.ex. ”mina top 10 ansiktskrämer” så hade det känts mindre som att du tryckte och sålde en specifik produkt och mer som att du gav rekommendationer!

    Daniel 2016-10-31 22:56:47
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!