KEVIN TRIGUERO

Har du problem med kliande torr hud på vintern?

Jag skulle nog vilja påstå att de allra flesta av oss känner säkert av torrhet i huden under vinterhalvåret. Dels beror det på att kylan bidrar till lägre luftfuktighet men också den kraftiga uppvärmningen inomhus som gör luften torr. När huden tappar sin fukt så upplevs den stram, flagig och ibland kan det till om med klia en hel del. Jag känner det som tydligast på vintern när jag klivit ut från duschen och torkat mig, helt plötsligt börjar klia det över hela kroppen så att jag blir galen. Även kan jag ibland uppleva huden omkring mun och näsa bli stram och kännas som att jobbigt att göra ansiktsuttryck för att huden typ går sönder. Om du upplevt detsamma som mig så kan jag berätta att det är huden som skriker efter något återfuktande. Huden behöver få tillbaka sin mjukhet, jämnhet och spänts.

Här följer några enkla och riktigt värdefulla tips för att hålla huden återfuktad och skön.

Återfukta huden med en bra fuktighetskräm. Problem med torr hud uppkommer när fukten som finns på huden ”sugs ut” pga av kyla utomhus, värme inomhus och låg fuktighet i luften. En bra ansiktskräm låser in fukten i huden (för att det ska bli som bäst är det bra att smörja in huden när den fortfarande är fuktig efter rengöring) ger huden näring samt skyddar huden mot kyla och vind. Man kan använda krämen både morgon och kväll eller efter varje gång man duschat. Nedan finns fyra ansiktskrämer som hjälper väldigt bra. hudvård Kevin
1. Juice Beauty Stem Cellular Ant-Wrinkle Moisturiser 60ml 899kr.
Denna kräm innehåller en patenterad kombination av stamceller från frukt samt C-vitamin (antioxidant) samt på djupet återfuktande jojoba olja och sheasmör.

2. NYR Men Rejuvenating Moisturiser 50g 335kr.
En djupt återfuktande kräm som ger spänst åt huden och innehåller antioxidanter från grönt kaffe, jojoba olja, shea smör samt en mängd återställande eteriska oljor.

3. Organic Pharmacy Men Moisture Cream 75ml 389kr.
En lätt, närande och skyddande ansiktskräm som innehåller bla sheasmör, kokosolja, aloe vera och E-vitamin.

4. Camellia Nut Facial Cream 60ml 440kr.
Innehåller en blandning av återfuktande nöt- och växtextrakt som absorberas lätt in i huden och doftar lätt till sandelträolja.

Använd en bra ansiktskolja, särskilt under natten, för att ge huden maximal näring. En ansiktsolja är väldigt bra att använda under vinterhalvåret för att ge hudenextra närings- och fungerar som en ”fukt-boost”. Ansiktsoljan använder man direkt efter att man rengjort ansiktet och masseras sen lätt in i huden. Den ger huden rikligt med näring och tillför antioxidanter. Här finns två stycken bra återställande ansiktsoljor.
ansiktsvård kevin

John Masters Organic 100% Argan Oil 59g 499kr.
Arganoljan tillför huden mycket fukt och är rik på antioxidanter som skyddar, reparerar och återställer huden. Oljan är även nyttig att använda om man har eksem eller akne.

NYR Wild Rose Beauty Balm 15g 195kr.
En riktig boost för huden som innehåller höga halter av nyponolja, sheasmör bivax, gurkörtsolja samt eteriska oljor från Frankincense, Geranium, rosmarin med fler.

Kosten har såklart också en väldigt stor inverkan på huden och man kan väl tänka på att få i sig lite mer bra fetter under vinterhalvåret och köpa in kosttillskott som hjälper huden, bland annat är Zink väldigt bra. Försök dricka mycket vatten och färskpressat juice för att behålla fukten invärtes och också få i dig massa vitaminer och mineraler som kroppen behöver.

Rekommenderad läsning:

Skillnaden mellan Deodorant och Antiperspirant
Rakning & Huden
Tips på enkla medel för att hålla huden fräsch

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!