KEVIN TRIGUERO

YOGA BETYDER DETTA FÖR MIG

För min del började en helt ny resa för drygt ett år sedan då jag för första gången klev in i yoga studion och fick känna en helt ny form av befriande känsla.

Kevin OHMME Metromode
Träningsbyxor: OHMME Yoga

Jag har sedan väldigt ung ålder idrottat och utvecklats inom idrottens värld till vad som anses vara elitidrottsman. Jag har en lång bakgrund inom simning där jag tränat och tävlat på väldigt hög nivå under många år. Man skulle kunna säga att jag redan vid elva års ålder hade högre träningsfrekvens än vad genomsnittlig idrottsman har idag. Vi slutet av tonåren fortsatte min träningskarriär men den här gången inom fitness och idag skulle jag nog anses som en veteran inom fitnessvärlden om man ser till antar timmar jag spenderat på gymet.

Aldrig under alla dessa år har jag ägnat en minut åt att stretcha eller för den delen ägnat en djupare tanke åt min rörlighet. För mig var det inte lika viktigt. Det var något jag inte behövde ägna min tid åt och jag såg på det som meningslös tidsåtgång. Det tog mig alltså tjugosex år att mogna inom det idrottsliga och förstå vikten av alla komponenter som gör en idrottsman till atlet och en vanlig person till hälsosam individ.

Min drivkraft inom träning är att hålla en snygg och hälsosam fysik. Jag strävar efter att utveckla och behålla min vältränad fysik och ge min kropp rätt förutsättningar för att hålla sig stark och kry allt eftersom jag blir äldre. Och det är just här som yogan kommer in i bilden.

Jag älskar att styrketräna för det får mig att känna mig rå och stark utifrån och in. Det är som styrketräningen gör mig hård till ytan och den känsla speglas sedan inombords. Men jag Yogan har öppnat mig för en helt ny värld, en där jag känner mig mjuk och stark från insidan och ut. Det är som träningen börjar i andra änden och bygger mig starkare utåt sätt. Det är liksom dessa två är varandras motsatser och kompletterar mig som atlet och individ.

OHMME kevin metromode
Träningsbyxor & Träningslinne: OHMME Yoga

Jag känner att jag får mer utav min styrketräning nu än någonsin tidigare för yogan har hjälpt mig att släppa på spänningar som hindrade mig från att göra vissa övningar. Och tvärtom så ger styrketräningen mig mycket utav styrkan som krävs för att jobba i olika positioner inom min yoga träning.

Kevin OHMME Metromode
Träningsbyxor & Hoodie: OHMME Yoga

Jag anser mig vara en nybörjare inom yoga och lär mig något nytt varje gång jag övar. Jag började med Ashtanga som träningsform och innan dess hade jag endast testat Kundalini. Jag kände dock att Ashtanga passade mer mig och mitt träningssätt. Jag träffade en väldigt duktig lärare som inspirerat och hjälpt mig att utvecklas och finna lugnet i många krävande positioner. Jag älskar känslan av frihet varje gång jag lämnar studion. Det är en svår känsla att beskriva för den som inte testat själv. Det känns som man blir fri från sin egen kropp, alla spänningar släpper och det råder en stund av frihet i kropp och sinne.

Om du också inspireras så vill jag varmt rekommendera dig till att läsa fler fantastiska berättelser HÄR.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!