Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

RAW Treats

 

 

Jag fick en kommentar på bloggen där fler RAW-tips efterfrågades. Jag älskar RAW och tycker det är helt fantastiskt att man kan skapa så mycket gott med nyttiga ingredienser och utan att näringen försvinner. Jag önskar jag hade mer tålamod för att baka men ska jag vara helt ärlig och säga att jag är den som äter upp smeten innan det hunnit bli en bakelse. Därför låter jag hellre andra som är mycket mer duktiga och mer disciplinerade än mig ta hand om detta. Som tur är har jag väldigt kreativa och duktiga vänner runt omkring mig och en utav dem är extremt talangfull på att få saker att smaka helt magiskt och behålla det helt rent från allt onyttigt. Hon heter Matilda Mattsson (Se mer på Instagram @MATTSSON_MATILDA) och hon har nedan gett oss sina egna tips och ”bra att tänka på”.

IMG_2708IMG_2811IMG_260712171728_10156046761560018_1228751984_oPicsArt_11-02-11.32.21

 När jag ska baka någonting gott väljer jag helst att göra det RAW. Raw innebär att ingen utav ingredienserna är upphettade till över 42 grader.

 Anledningen till varför jag väljer att använda råa ingredienser är för att bevara de enzymer, vitaminer och mineraler som finns naturligt. Dessa skadas i många fall av upphettning och det vill jag helst undvika. Jag ser det lite som att maten dör då den hettas upp och genom att hålla den rå kan man istället behålla livskraften i födan. Levande föda ger oss energi, vitalitet och hjälper till att bygga ett starkare immunsystem. 
Jag tycker personligen inte om att använda recept då jag bakar utan provar mig hellre fram och experimenterar med olika ingredienser. Vad gäller redskap är en matprocessor ett måste och ifall man vill baka RAW treats kommer den bli ens bästa vän. 
Nötter, frukt, dadlar och kakao i alla dess olika former brukar ligga till grund för mitt skapande. Nötter är en väldigt bra bas till mycket och de kan blötläggas för att skapa annorlunda konsistenser. 
Kakaosmör är något jag använder flitigt och det måste smältas för att användas. Viktigt då är att man smälter det på låg värme (lägre än 42 grader) för att bevara alla de mineraler och vitaminer som finns naturligt. Kokosolja, kokossmör och kokosmjölk är väldigt användbart och särskilt kokossmör vilken ger en härlig struktur till bakverket. 
Istället för att hetta upp någonting i ugnen för att få det att stelna så använder man sig av kyl eller frys. I kylan binder ingredienserna sig samman så att man kan skapa konsistenser. 
Jag tycker det roligaste sättet att skapa är genom att prova sig fram och hitta sina egna favoriter. Man kan hela tiden utveckla sina bakverk och hitta på nya smakkombinationer, det är bara att låta fantasin flöda.
Lycka Till! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Ser väääldigt gott ut.
    Har testat raw bakverk på Dahls i Gbg i Nordsta’n.
    Så gott med bakverk gjorda på hälsosamma ingredienser.
    Även raw food, totally läckert.

    Dahls i Nordstan i Göteborg ägdes tidigare (bytte sedan ägare, då ändrades även utbudet) av en svensk kvinna som skrivit böcker om Raw Food.
    Hon lärde om Raw Food vid ett besök i USA för ett antal år sedan.
    Hon är en av de stora förespråkarna för Raw Food i Sverige, minns ej hennes namn just nu.
    Skall kolla Matilda Mattsons insta…..tack för tipset.

    Mia 2015-11-05 23:14:41
    Svara
  • Tusen tack för inspirationen! Älskar din blogg. Kram

    Gisela 2015-11-05 18:41:21
    Svara
  • Så himla kul!! 🙂

    Matilda 2015-11-04 09:28:43
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind